Inlägg

Inlägg som 2infinity har skrivit i forumet
Av 2infinity

Jag har två norska kollegor som var utbildade psykologer som har kört 3mån utbildning och jobbar som frontendutvecklare hos oss nu. Den ena är strax under 30 och den andra strax över 30. Så det går absolut!

Av 2infinity
Skrivet av Inteno:

En fråga ang utökat bolån.

Mina föräldrar sitter idag på en villa som precis blivit värderad av mäklare till ca 7.5m. De har idag lån på ca 2,5 ihop på den, samt ett separat lån på en båt på ca 250k.

Farsan sitter sedan på en sommarstuga ihop med sina två syskon värderad till ca 11miljoner, totalt ca 1miljon i lån.

Morsan å farsan som båda är pensionärer sedan 1år tillbaka vill nu utöka bolånet för att renovera lite på huset men banken säger blankt nej. De ville inte ens boka ett möte då de ändå inte skulle få igenom det sa dom. Farsan har skaplig pension på runt 30k ut i månaden och morsan ca 15.

Vad gör man i detta läge, är bankerna så hårda eller skall man byta bank? När farsan bad dom om ett amorteringsunderlag så surna dom till lite i telefon.

Hur mycket får man som pensionär ha i lån?

Dags att byta bank, det är inte så farligt jobbigt. Banken tror att dom kan neka bolånehöjningen så att de kan dra in extra pengar på dyrare låneformer istället. Banken är aldrig ens kompis utan bankens intresse ligger i att få ut så mycket pengar som möjligt från sina kunder. Ofta lyckas dom eftersom många känner att det är besvärligt att byta.

Av 2infinity
Skrivet av Bael:

För tillfället har inte Ikea någon vettig mediamöbel, så det kan man undra varför dom inte har en rejäl mediamöbel, förmodligen efterfrågan eller så existerar inget annat än soundbars i Ikeas värld.

För mig som bara har en enda kabel ner från tvn till eluttaget så finns det inte heller någon vettig mediamöbel (har dragit en grendosa bakom tvn och har soundbar ovanför), alla är onödigt stora och djupa. Vill ha en nätt möbel som nästan känns som en hylla med en liten lucka fram så man kan sätta den över uttagen. Så har landat i att jag ska bygga en egen nu istället.

Av 2infinity
Skrivet av helloween1978:

Meningen med den artikeln är att påvisa mänsklighetens dumhet och idioti för alla som inte redan visste att vi människor saknar allt vad logiskt tänkande och förstånd heter.
Sen att vi människor är för dumma för att ens inse att vi är så efter är en helt annan sak.
(lite ironi i inlägget men ändå)

Jag skulle påstå att människor är fullt kapabla till logiskt tänkade och förstånd. Problemet är att det inte är vårt standardläge utan något man måste lära sig.

Av 2infinity

Tack för båda svaren! Har faktiskt nu varit inne på en Sony XH950 (X9505H).

Var först inne på att skaffa en LG OLED55CX men efter att ha läst om folk på sweclockers och andra ställen som haft problem med inbränning så vågar jag mig inte på en OLED. Har haft senaste tvn i 6år och tänker ha den ett tag till. Tanken är att nya tvn också ska vara med länge så behöver en panel som håller.

Får hoppas att Sony XH950 kommer tillbaka ner till 13000 snart igen så får jag satsa på den 🙂

Tack för all hjälp!

Av 2infinity

Tack så mycket för ett bra svar! Tror nästan det är en bakgrundsbelyst ips på min gamla tv för betraktningsvinklarna är väldigt bra.

Verkar som att FALD är den stora boven i dramat när det kommer till blooming. FALD används för att få mörkare svart och starkare färger som jag förstått det. Men på de exempel jag sett har bloomingen varit helt horribel så verkar inte vara en helt mogen teknik.

Någon här som har en Samsung Q80T, hur upplever du bloomingen av undertexter i mörka scener?

Av 2infinity

Ingen blooming på min gamla tv?!

Tjenare!

Måste vara jag som inte förstår den nya tekniken.
Jag köpte en tv på rea för 7000kr 2014 (Sony Bravia 55" 1080p). Var gissningsvis något från mellansegmentet 2013.

Nu 2020 har jag och sambon flyttat till hus och vill skaffa ny tv. Jag kollar massor av reviews och ser att alla lcd paneler har blooming.
Jag är intresserad av en Samsung Q80T 65". Kollade det här klippet:
https://youtu.be/v9cNPKWJmMQ
Där ser man massor av blooming från varje dimming zone.

Jag kör sedan exakt samma test på min gamla tv.
https://youtu.be/AYtvehF9-Z8

HUR är det möjligt att i ett mörkt rum på min gamla tv ser jag så gott som ingen blooming alls medans dessa 7år nyare modeller som är dubbelt så dyra på rea har massor av blooming?

Skulle kännas så ruttet att köpa en ny tv från det övre segmentet som sen har så stora problem

Uppdatering:
Här är den gamla tvn jag har
https://www.sony.se/electronics/support/televisions-projector...
Sony KDL-55W805B

Av 2infinity

Mitt största problem med Mionix har varit deras beläggning på mössen som släpper efter 1-2år och gör att den ser smutsig och ful ut, så jag ser verkligen fram emot att testa med den nya ytbeläggningen! En Naos 3200 med nya ytbeläggningen och trådlöst hade varit den perfekta musen!

Av 2infinity

Helt rätt, spelföretag har verkligen tagit gambling till en helt ny åldersgrupp iom. lootlådor och olika betalstrategier för att få/öppna dom.

Får hoppas regeringen klarar av att formulera en lag som inte slår för brett bara. Har inte jättestor tilltro till att den kommer vara välgenomtänkt.

Av 2infinity

Om du inte hittar något inom ditt direkta område så försök ta dig in på ett företag som har sådana positioner. Sedan börja jobba dig mot att få ansvar inom dom områdena. På så vis kan du ganska snart nå ett jobb inom det du vill.

Av 2infinity

Rekommenderar starkt 27" 1440p 144hz. En del säger att ultra wide är riktigt nice, kanske något du borde prova på i butik? Har inte testat gsync/freesync så inget jag kan yttra mig om.

Enklast är nog ändå att söka runt på prisjakt lite och ta fram några du tycker verkar bra om höra om erfarenheter här på forumet. Då vet du att du väljer mellan dom som tilltalar dig estetiskt också.

Av 2infinity
Skrivet av infigo:

Hur kommer detta gå i längden. Allt epic gör är att köpa exklusivitet men de har själva sagt att det bara är tillfälligt. Vad gör de som gör att man inte ska gå tillbaka till steam?
Jag hade kunnat tänka mig borderlands 3 och spela direkt när de kommer men jag blev trött på kassa launchers för många år sedan så detta är en spik i kistan för mig. 6 månader och något annat spel har tagit spelets plats.
Det är samma sak som när man släpper ett undermåligt spel och sedan fixar det 6-12 månader senare, då har man hittat något nytt. Bara de mest hängivna är kvar och väntar

Epic kommer tvinga in spel genom något form av licensavtal i deras spelmotor. Så alla som utvecklar med den motorn måste släppa på Epic Games Store för att slippa tunga avgifter.

Av 2infinity
Skrivet av RetarDeD:

"Nu vet jag inte vad som sagts.." Och sen komma med ett utlåtande, du borde kanske bli politiker?

Norska oljefonden har fått reglerat att de inte får ha oljebolag som håller på med prospektering i sin portfölj vilket medför att det kommer bli bra säljtryck på dessa aktier.
Hur det kan vara gynnsamt i målet att nå avkastning till dne norska befolkningen är för mig lite motsägelsefullt men de ville nog ha lägre gearing.

Så jag har aldrig sagt nåt om att maximera vinster för aktieägare, det jag syftar på är att man har stabila förutsättning för att marknaden ska fungera som tänkt.

Är inte det en ganska vettig investeringsstrategi från den synpunkt att norrmännen själva säljer olja? Man vill inte finansiera konkurrenter. Jag hade iaf inte velat det.

Av 2infinity

Med tillräckligt lokala servrar och ok hårdvara för snabb dekomprimering så borde det kunna flyta bra. Det får max ta 16ms från att man klickar på en knapp tills man får svar för att få 60fps känsla. 32ms om man kör som på konsoll med 30fps. Borde iaf fungera bra för singleplayer spel på TVn. Men jag har väldigt svårt att se att det kommer ersätta PC multiplayer.

Av 2infinity

Jag skulle starkt rekommendera att vänta på Occulus Quest. Visst går det inte att köra lika fet grafik som i Vive men att slippa kablar och kunna ta med sig headsetet och köra var man vill utan kablar är för mig ett vinnande koncept!

Kommer troligtvis släppas i slutet av april/början på maj i USA. Borde komma till Sverige kort därefter.

Av 2infinity

Gillar det riktigt mycket. Med prisjakt och deras prishistorik är det enkelt att se att dom produkter man köper faktiskt är relativt billigare än tidigare. Har gjort många klipp genom åren på black friday. Skulle säga att det är den dag jag handlar flest nya prylar samt julklappar på varje år.

Ska väl tillägga att jag inte köper saker i onödan utan köper det jag faktiskt vill ha/behöver. Spel jag väntat på ska få bättre rabatter, köks/badrumsutrustning som gått sönder mm. Håller med många andra om att slit och släng kulturen inte är något jag tycker om. Speciellt när det kommer till elektronik och inredning.

Av 2infinity

1440p 144hz <3

Perfekt både för gaming och programmering

Av 2infinity

När du väl börjat jobba så är det lätt att glida in på nya saker. Se till bara att det jobb du är på låter dig utvecklas med tiden. Känns du efter ett år att du bara gör samma saker så kan det vara dags att se sig om efter nytt.

Lycka till med jobbsöket!

Av 2infinity

Tjena!

Kul att du börjat läsa systemvetenskap! Jag läste datavetenskap 2010-2013 och har jobbat som utvecklare sedan dess.

Normalt sett här på forumet så får du inte hjälp att lösa själva uppgiften utan den behöver du ta dig ann själv. Det är bättre att du istället frågar specifika saker gällande programmering eller koncept som vi kan svara på. Detta är för att man inte ska kunna låta andra göra uppgiften åt en.

När läraren skriver "Inga metodanrop får ske inne i System.out.print -satsen" så menar den tex.
Tillåtet: System.out.print("Ange ägarens namn: " + ownerName);
Int tillåtet: System.out.print("Ange ägarens namn: " + getOwnerNameInput());
I detta fall så är GetOwnerNameInput en metod (kallas ibland funktion) som innehåller kod som läser in text från konsollen och sedan skickar tillbaka texten som du vill skriva ut.

För mer information om metoder i Java se:
https://www.youtube.com/watch?v=7MBgaF8wXls&list=PLFE2CE09D83...

Notera att klippet är del av en videoserie. Om det är bitar du inte förstår så rekommenderar jag att du tittar på de andra klippen innan. Det kommer ge dig en jättebra grund att bygga på på dina föreläsningar.

Av 2infinity
Skrivet av dakke:

hoppade på netflix hajpen förra året...

lyssnade en podcast från usa som jag ofta gör

de promotar en show som just kommit på netflix

jag går in på netflix, showen finns inte..

piratebay.se

ahh ... hejdå netflix

det är fortfarande samma jävla trams, fattar de inte att de inte kan hålla på med regionerna längre? sluta försöka mjölka så äckligt med pengar och anpassa er efter den nya världen istället.

Det är därför Netflix börjar producera så mycket eget material, samma sak med HBO etc. Och jag tycker det är jävligt bra. För de gamla studios som finns vill sälja sina produkter separat på olika marknader och tvingar streamingtjänster att bara visa innehållet i vissa länder. Tjänster som Netflix vet att det är otroligt irriterande för deras kunder så de försöker ta sig ur problemet genom att producera eget innehåll som de kan släppa över hela världen samtidigt.